Pořiďte si remosku patřící mezi fenomén české kuchyně
16. červen 2012 MediaShow.cz Lifestyle 2777 zobrazení 363 slovRemoska byla populární za našich babiček i rodičů. Objevte její kouzlo a díky jejím vlastnostem budou pokrmy opět chutné.
Remoska je českým vynálezem. Poprvé se začala vyrábět už v 50. letech 20. století, a to v pražských Vysočanech. Tím, kdo vymyslel malé elektrické pečící nádoby, které jsou vyhřívány topnou spirálou ve víku, je Oldřich Homuta.
Remoska se poté stala sériově výráběným výrobkem do kuchyně. Oblíbena je zejména pro své vlastnosti, kterými jsou především univerzálnost přípravy jídel a dlouhá životnost s nenáročnou oblsuhou a údržbou. Remoska má navíc v kuchyni snadnou skladovatelnost.
Pro tyto vlastnosti je remoska fenoménem české kuchyně. V současnosti je ideální pro všechny chataře či chalupáře - prostě pro ty, komu se do kuchyně nevejde klasická trouba.
Remoska je elektrická pečící mísa, která se ale používá i pro jiné kuchyňské vaření než je pečení. Například je remoska vhodná pro dušení, vaření, zapékání. Protože má široké použití, lze remoskou nahradit troubu či elektrický a plynový sporák.
Remoska se skládá ze tří částí. Má odnímatelné víko s topnou spirálou, teflonovou mísu a stojánek. Koupit ji lze ve dvou velikostech - menší Remoska Original nebo větší Remoska Grand.
Víko remosky je vyrobeno z nerezového materiálu, které má skleněné ohnivzdorné okénko. To slouží jako kontrola připravovaného pokrmu. Remoska je výjimečná tím, že pára vznikající při pečení je odváděna přes dva ventily, které jsou umístěny ve víku.
Hospodyňky ocení u remosky především to, že upravované pokrmy se nevysušují. Naopak zůstávají měkké a zachovávají si svoji vůni i chuť.
Reklama