Na dobrém grilu jde připravit prakticky jakékoli jídlo
11. leden 2013 MediaShow.cz Lifestyle 1538 zobrazení 406 slovGrilování je velmi oblíbené a na valitním grilu lze připravit různé druhy pokrmů. Třeba oblíbenou grilovanou zeleninu nebo pikantní kuře na paprice.
Grilování je u Čechů velmi oblíbené a zažívá u nás boom. Na grilu totiž lze připravovat prakticky jakákoliv jídla. Nejčastěji se na grilu chystají jídla z kuřecího a vepřového masa. Oblíbené je i hovězí a ryby. Nechybí ani grilovaná zelenina a ovoce.
Na trhu je něolik typů grilů - ať jsou to grily na dřevěné uhlí, plynový gril, elektrický gril nebo vodní gril. Na těchto grilech se oebcně připravují jednoduchá jídla, která se vyznačují jednoduchou a na přípravu i suroviny nekomplikovanou přípravou.
Kromě klasiky jako je třeba vepřová krkovice je ideální na grilu grilovat hovězí maso nebo sladovodní i mořské ryby.
Nejen uzeniny, především maso
Kuře, kachna nebo husa je ideální maso na grilování. Důvodů je hned několik: Příprava je rychlá, maso se nemusí dlouho grilovat a po správném grilování je maso chutné a šťavnaté. Určitě je vhodné vyzkoušet kuře na paprice.
Mezi nejčastěji grilovaná masa patří vepřové. Připravuje se často na plynu a dřevěném uhlí. To platí i o hovězím. Nejčastěji se připravuje hovězí steak, terý by si měl vyzkoušet každý, kdo si pořídil gril. Přestože obecně patří hovězí maso mezi ty dražší, je mezi milovníky barbecue nesmírně populární.
Grilované ryby a grilovaná zelenina
K oblíbeným jídlům patří rovněž grilované ryby. Jejich velkou předností je velmi jednoduchá a rychlá příprava, a nízká kalorická hodnota jídla. Doporučuje se vyzkoušet sladkovodní ryby jako je kapr nebo pstruh. Ideální jsou i mořské ryby - tuňák, treska či losos.
Recepty na grilování zahrnují i různé tipy na na jídla. Grilovaná zelenina je neprávem opomíjena. Zelenina není jen přílohou k masu. Dobře grilovaná zelenina může i průměrné jídlo změnit v kulinářský zážitek.
Reklama