Jaké látky jsou nezbytné pro zdravý zrak

22. březen 2011  PR   Lifestyle  2518 zobrazení  731 slov

Ideálem je tělu dodávat všechny potřebné vitamíny a minerály v přirozené podobě. Pro zdravý zrak je ale vhodné pestrou stravu ještě obohatit doplňkem stravy.

Důležitým faktorem, který nám odčerpává výživné látky z těla, je stres a nevhodná strava. Zejména káva, bílý cukr, umělá barviva, konzervanty. Organismus má také velké nároky na výživné látky v období růstu, ve středním věku a ve stáří.

Například pro zrak je důležité nejen to, jaké výživné látky tělu dodáváme, ale i v jakých množstvích a vzájemné kombinaci. Jen pečlivě vyvážená kombinace a optimálně stanovené množství umožní, že se látky nejen do těla dostanou, ale také se v něm udrží a dostanou se do příslušných tělesných partií - očí, očních nervů, zrakové kůry mozkové.

Nyní si vysvětlíme, jaké látky pro zlepšení zraku a zabránění očních nemocí jako je šedý zákal či makulární degenerace, jsou potřeba.

Lycopen je speciální antioxidant, který pomáhá omezovat oxidaci volných radikálů v očích. Nachází se v červených rajčatech. Sítnice potřebuje vyšší koncentraci zinku, než jakýkoliv další orgán našeho těla. Najdeme ho v mase (hovězí, jehněčí, vepřové, krab, krutí, kuřecí, humr, losos). L-taurin posiluje buňky sítnice. Je také prokázáno, že pomáhá regenerovat opotřebované tkáně na sítnici. Podporuje správné fungování optického nervu i ostatních nervů v očích. Napomáhá také udržovat oční čočku čirou. Do těla ho dostaneme pojídáním červeného masa a ryb.

Methylsulfonylmethan (MSM) napomáhá očím absorbovat ostatní minerály a vitamíny. Vyskytuje se v mléce, vejcích a rybách. Borůvka zlepšuje zrakovou ostrost v noci a za špatného osvětlení, zkracuje čas, který oči potřebují pro adaptaci na tmavější prostředí a pomáhá se rychleji zotavit z oslnění. Borůvka také zesiluje cévní stěny, posiluje kolagen a další oční tkáně.

Selen v kombinaci s beta-karotenem a vitamínem E vykazuje jednoznačné statistické výsledky v boji proti šedému zákalu – snížení pravděpodobnosti výskytu až o 36%. Je vhodné jíst oříšky, ryby, obilniny. Vitamín C je pro zdravé oči a zrak také mimořádně důležitý. Je doporučován pro širokou plejádu očních vad a problémů – šedý zákal, zelený zákal, makulární degenerace, odtržení sklivce a různé záněty oka. Je vhodné pojídat papája, brokolice, paprika, květák, jahody, citron, pomeranče, kiwi.

Lutein a Zeaxantin jsou velmi účinné a důležité antioxidanty, které chrání proti volným radikálům, filtrují škodlivé barevné záření a posilují sítnici a její buňky citlivé na světlo. Zeaxantin také působí proti oxidaci oční čočky. Přírodní zdrojem je růžičková kapusta, listová zelená zelenina (např. špenát). Vitamín A je nezbytný pro ostré vidění v noci. Je vhodné jíst vnitřnosti (játra), mrkev, dýně, špenát, obilniny.

Doplněk stravy EYEMAX-plus

V dnešní době se ale nelze spoléhat pouze na vitamíny z přírodních zdrojů. Také nejíme vždy potřebné potraviny. Vhodné je tedy získávat potřebné látky prostřednictvím vitamínů.

Takovým vhodným produktem je EYEMAX-plus. Je to kompletní, účinná a vyvážená směs obsahující celkem 33 nezbytných vitamínů, minerálů a antioxidantů, o kterých je dokázáno, že mají zásadní vliv na zdraví vašich očí i zdraví tělesné. Autorem tohoto potravinového doplňku je Dr. Gary Price Todd, známý oční lékař, který se specializuje na vliv výživných látek na lidský zrak.

Komerční sdělení


Reklama

Autor: PR



Hodnocení

Zatím nikdo nehodnotil