Zahradní grily Smoky Fun zpříjemňují posezení s přáteli
23. leden 2011 PR Bydlíme 4234 zobrazení 446 slovStále oblíbenější v českých rodinách je grilování s přáteli na zahradě. Na tuto poptávku v poslední době reaguje Smoky Fun, gril vyrobený ze silného žáruvzdorného ocelového plechu.
Smoky Fun je synonymum pro vysoce kvalitní zahradní grily, vhodné zejména pro častější domácí grilování. Zároveň překvapí velmi pěkným designem. Gril se tak stává i doplňkem a ozdobou zahrady, navozuje atmosféru třeba americké grilovací party. Dlouhou životnost zajišťují odolné materiály, které navíc ulehčují údržbu.
Masivní konstrukce zahradního grilu je vyrobena ze silnostěnné oceli, má nerezové rošty, povrchová úprava je ošetřena moderními nátěrovými hmotami. Ty odolávají teplotám až 800°C. Navíc obsluha grilu Smoky Fun je velice jednoduchá. Oheň se zapaluje ve spalovací komoře. Teplotu regulujeme pomocí regulační klapky na spalovací komoře a na komíně. Zároveň i množstvím dřeva regulujeme teplotu v grilovací komoře, kterou nám ukazuje teploměr umístěný na víku.
Výhodou u tohoto grilu je zejména to, že tuk nekape do prostoru ohniště, ale je odváděn ven do nádobky, která je z boční strany grilu. Také nedochází k připalování a pálení tuku. Grilovat lze kusovým dřevem nebo dřevěným uhlím, navíc volbou druhu dřeva lze ovnlivnit chuť pokrmů. Dále rošty se dají nahradit kamennou deskou na přípravu steaků, chleba nebo pizzy.
Grilování či uzení není problém
Grily Smoky Fun nabízejí možnost nepřímého grilování a efektivní uzení. Griluje se v grilovací komoře při teplotě 160-260°C, při barbecue probíhá grilování při nízké teplotě 90-160°C. Na dobře rozpáleném dřevě při teplotě 180-240°C je možné v grilovací komoře i péct.
Při uzení je stejný postup jako při nepřímém grilování s tím, že všechny vzduchové klapky jsou uzavřené, avšak teplota je 60-90°C. Další výhodou grilu Smoky Fun je, že na varné desce nad spalovací komorou se může i vařit nebo uchovávat pokrmy teplé.
Pro náročnější nebo do restaurací se doporučuje zahradní gril s udírnou. Do základního vybavení grilu patří teploměr, pohrabáč a přepravní madlo. Gril disponuje odkládacím stolkem, mastkovou grilovací deskou, šamotovou deskou, grilovacím roštem na ryby a plechem pro rozvod tepla. Díky samostatné udící jednotce lze zároveň grilovat i udit.
Reklama